. . .

Cardinal Sin Number 3 – tänker inte på din position

Dessa artiklar är inriktade på spelare som vet de grundläggande reglerna för poker, men är inte säker på hur man utvecklas förbi ”hasardspel” att de ser först. De kommer att fokusera på vad jag anser vara ”cardinal synder” poker som är misstagen som görs av alla nya spelare. Också förklara varför de är misstag, hur du kan förändra dessa misstag och det mentala tänkandet bakom det hela.

I poker, en av mest (om inte den mest) viktiga faktorer när du spelar en hand är din position på bordet. Där du sitter i förhållande till åtgärden och hur sent du agera i handen är alla viktiga faktorer som du behöver tänka på. För det första, här är ett exempel av ett 9-mannabord och säten på dem. Du kan se bilden är färgkodade för att relatera till olika positioner. Nu varför bör du tänka på din position? Ja, ju mer information du har på din motståndare, desto bättre. Agerar senare i en hand betyder din motståndare har att agera innan dig, så att du kan fatta beslut som kontrollerar över situationen. Här är ett exempel om före floppen position: du får en spekulativ hand som 98s i tidig position.

Du har ca 7 fler spelare att agera bakom dig. Om du syna eller höja här vad händer om någon bakom dig åter höjer du? I denna situation är det lättare att anta din motståndare har en hand som är bättre än din, och om du viker ni just har gett bort marker utan att se en flopp. Dock har tar den samma handen och ändra situationen till där du behandlas 98s på knappen återförsäljare och alla vikas bakom dig.

Nu kan du bekvämt att de 2 spelarna i mörkarna måste ha hyfsade händer att ringa dig. Det faktum att du har information om dina motståndare innan vikning kan du öppna upp och spela ett bredare utbud av händer. Nu ett exempel om efter floppen position: att vara i position post betyder flop bara du är den sista personen att agera. Alla spelare som är på knappen återförsäljare är sist att agera så att de alltid kommer att vara i position. Ta ovan hand 98s på ett bräde av AJ7 med 2 klubbar. Om du är ur position och måste agera först, vad kan du göra? Om du kontrollerar att din motståndare kommer troligen är insats och du belagd med ett tufft samtal att jaga din flush eller raka. Om du satsar och är åter upphöjd möta du en ännu tuffare beslut. Dock har tar samma hand och ändra dina positioner du nu information på din motståndare.

Om din motståndare checkar till dig, du kan kolla samt och se en turn-kortet gratis (som kan sluta göra din stege eller spola) om din motståndare satsar, du är i kontroll, du kan vika din hand om du vill spela konservativ , eller ring sin insats för att se en turn-kortet. Att vara i position är i princip du har kontroll över handen genom att ha information om din motståndares åtgärder innan du måste göra din egen. Använda din position till din fördel när du spelar och förbättra dina pokerfärdigheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *