. . .

Cardinal Sin Number 4 – Bluffning för mycket

Dessa artiklar är inriktade på spelare som vet de grundläggande reglerna för poker, men är inte säker på hur man utvecklas förbi ”hasardspel” att de ser först. De kommer att fokusera på vad jag anser vara ”cardinal synder” poker som är misstagen som görs av alla nya spelare. Också förklara varför de är misstag, hur du kan förändra dessa misstag och det mentala tänkandet bakom det hela. Riktig poker är inte så ”glamoröst” som du kanske tror. I filmerna är det utställningsmonter som ett spel av människor som bluffa hela tiden, och ljuga för varandra. Som kan vara sant på viss grad, men du måste vara medveten om några viktiga fakta. Först måste du förlora uppfattningen att du kan bluffa varje enda hand som du är.

Det är bara inte sant. Bluffa är faktiskt ganska en sällsynt företeelse och normalt du kommer aldrig hitta en situation där någon sten kalla bluffar med ingenting. Bluffa en hand normalt innebär ‘som representerar’ en hand som du inte har, en som är normalt starkare och styrelsen kort framme av du gör uppenbart du har. Till exempel om styrelsen har 4 kort av en Färgstege eller 4 kort stege, är det lätt att bluffa att du har en flush/rak eftersom det är så troligt att du har.

Ett annat exempel på att bluffa kallas ”semi” bluffa. Detta är normalt när du är på en dragning till en bättre hand men satsar ändå. Till exempel, om du har AJ diamanter i din hand, och floppen kommer ut K84 med 2 diamanter. Realistiskt har du faktiskt inte en hand här. Dock spelar det på en dragning av diamanter. Detta anses en semibluff eftersom du inte vadslagning med ingenting, men med en dragning att kommer att antingen betala dig när det gäller igenom, Visa styrka när det inte. I Poker är det ofta inte om dina egna kort, men om din motståndare. Bluffar fungerar bara när din motståndare sannolikt kommer att ha något som gör det svårt för dem att ringa. Om en motståndare 3 satsar före floppen satsningar sedan varje gata, detta ser ut som en super stark flytta och således är det mycket svårare att bluffa dem ut en hand. Förutsätt inte att du kan vinna varje hand eftersom det bara inte kommer att fungerar på det sättet.

Spela fast Tajt-aggressiv ABC poker är en lönsam lek, du behöver inte gå crazy med bluffar att vinna stora Potter och stora turneringar, du behöver bara plocka mindre buffing ställen väl. Dess ofta något som du plocka upp efter att ha spelat poker ett tag så oroa dig inte för mycket ännu. Så, ett bra steg för att förbättra din pokerfärdigheter i princip innebär att du inte bluffar som en galning, ja i tider som du inte kommer att plocka upp en stor hand som du vill, men i dessa situationer är det bättre att släppa din hand i stället för att gå för en galen bluff.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *