. . .

Cardinal Sin Number 7 – En kort stapel spelas felaktigt

Dessa artiklar är inriktade på spelare som vet de grundläggande reglerna för poker, men är inte säker på hur man utvecklas förbi ”hasardspel” att de ser först. De kommer att fokusera på vad jag anser vara ”cardinal synder” poker som är misstagen som görs av alla nya spelare. Också förklara varför de är misstag, hur du kan förändra dessa misstag och det mentala tänkandet bakom det hela. Oundvikligen, du kommer att få ”kort staplade” i en pokerturnering, det händer alla vid ett tillfälle. Termen ”kort staplade” är när du har en relativt få antal marker i förhållande till mörkar/Ante. Stackar mäts i ”stora mörken” (BB) och när du är under ungefär 15 BB’S, anses du vara kort staplade. Hur bör detta förändra något? Tja, när du blir kort staplade, du har att göra varje enda chip räknas. När du får under 15 stora mörkar, råd du inte att vara kalla spel före floppen, bara att vika när floppen kommer ner. Det är mycket dåligt spela eftersom du står att förlora marker när du har mycket få chips ändå.

Alternativet är istället att ändra till ”knuffa eller vik” strategi. Detta innebär i princip du bör överväga gå all-in före floppen med bra händer, förhoppningsvis du kallas av en annan stor stack och du vinner med din bättre hand. Alltså fördubbla din stack och ger dig lite mer andrum. De händer som du bör knuffande med alla beror på åtgärden innan du. Om du är tidig i handen (3 första spelare att agera) bör du knuffande all-in med någon pocketpar som är högre än 8, AK/AQ/AJ. Detta beror på att du har en hel del spelare att agera bakom dig, och du inte vill få kallas av händer som har du bara något dominerade.

Om du är senare i handen, bör kan du överväga knuffande ett bredare utbud av händer, om du är nära den knappen/cuttoff och har man ingenting utan veck eller hältor bakom dig, du överväga knuffande alla A, något hålpar, KQ/KJ, QJ etc. Med denna strategi kan du antingen utseendet för att dubbla din stack, eller tjäna några chips med mörkar och ante’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *