. . .

Kardinal Sin Number 1 – Spelar för många händer

Dessa artiklar är inriktade på spelare som vet de grundläggande reglerna för poker, men är inte säker på hur man utvecklas förbi ”hasardspel” att de ser först. De kommer att fokusera på vad jag anser vara ”cardinal synder” poker som är misstagen som görs av alla nya spelare. Också förklara varför de är misstag, hur du kan förändra dessa misstag och det mentala tänkandet bakom det hela. I poker, bäst handen vinner vid showdown. Att mycket du bör redan veta. Den bästa handen är normalt ett par och i de flesta fall är det topp-par, som är namnet för när någon par det högsta kortet på brädan. Till exempel, om en styrelse innehåller korten K, 7, 2. Om någon har en K i sin hand, som kallas att ha ”toppar”, håller en 7 i handen skulle vara mitt par, och en 2 skulle vara botten par. Om 2 spelare har en K i sin hand, är handen rankad på deras ”kicker” som är deras andra kort.

Om en spelare har KQ och den andra har K3, vinner spelaren med KQ eftersom deras 2: a kort är högre än den andra spelaren. Detta beror på det faktum att du spelar din bästa 5-kortshanden. Funderar på detta, det faktum att handen är normalt vanns av topp-par med ett högt rankade sidokort, är det lätt att se varför du ska spela händer som 52. Eftersom det är tveksamt 5 blir det högsta kortet på brädan, och även om det är, 2 är värsta kickern kan du ha. Således inte kommer att denna hand förmodligen vinna.

Vad kan vi lära av detta? Tja, behöver du spela färre händer; och bara spela ”bra” händer. Goda händer innehåller normalt höga kort som ligger nära varandra eller något par. Således bör du begränsa de händer du spelar. Att förbättra ditt spel från de grundläggande kunskaper som du har nu. En massiv läcka i en ny spelare-spel kommer från att spela för många händer, de engagera sig alltför ofta och finner sig i ställen där de sannolikt inte har den bästa handen; och kommer sannolikt befinner sig i ställen där de ringer ner satsningar med ut sparkade hand eller mellanpar. Den statistik som visar hur många händer du spelar kallas din VPIP. VPIP står för frivilligt sätta i potten och är andelen gånger där du frivilligt lägga pengar i potten, dvs spela händer. Den genomsnittliga VPIP av en spelare bör vara runt 15 – 20%, vilket innebär att du ska bara spela 1 i 5/6 händer som standard. Tänka på mängden händer du spelar.

Vi säga inte att du bör vika pocket ess om du få dem 5 gånger i rad men tänk på att genom att spela ett super stort antal händer du öppnar dig själv upp till sätts i ganska besvärliga ställen. Om du Google ”Poker hand spänner” en webbplats kommer upp som visar alla möjliga start hand kombinationer. Du kan se en visuell representation av de bästa händerna och om du fokuserar på att spela topp 10% av händerna, kan du också se hur du bör på händer. Bara för att de lämpar sig ger inte dem stort värde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *