. . .

Kardinal Sin Number 2-Limping

Dessa artiklar är inriktade på spelare som vet de grundläggande reglerna för poker, men är inte säker på hur man utvecklas förbi ”hasardspel” att de ser först. De kommer att fokusera på vad jag anser vara ”cardinal synder” poker som är misstagen som görs av alla nya spelare. Också förklara varför de är misstag, hur du kan förändra dessa misstag och det mentala tänkandet bakom det hela.

Haltande är poker terminologi för att kalla den stora mörken före floppen. Det kallas ”haltar” eftersom det är poker motsvarande för att försöka få till floppen med en hand för så billigt som möjligt. Detta är veeerryy dåligt spel av många skäl. Start, är haltande du frivilligt placera pengar i en pott när du inte behöver. Om din hand är tillräckligt bra för att motivera du placera 100 marker i potten, varför skulle du inte höja? Vilket innebär att om någon ringer dig, finns det mer pengar i potten ändå.

Haltande uppmuntrar också fler människor att komma in en pott, vilket således innebär att du har mindre chans att vinna. Även i en situation där du behandlas pocket A: s (den bästa handen du kan börja med) med 5 andra i handen du står att bara vinna potten 40% av tiden, i motsats till över 80% av tiden med endast 1 annan person. Halta inte med ess, kommer du bara att öka risken för någon som kommer och knäcka dem en anledning många spelare halta beror på att deras hand är ”spekulativ” och kan floppa väl. Men även så, står du tjäna fler marker om du höja potten och träffa på floppen, i stället för haltar istället. Här är ett exempel: du behandlas KQ i en hand, mörkarna är 50/100. 5 spelare halta (inklusive små och stora mörkarna) genererar en pott på 500 marker med 5 spelare. Även om floppen kommer ner K98, hur bekväm kan du vara att vara i den här handen med detta många spelare? Med antalet spelare som också är i handen kan du vara upp mot en hel mängd dragningar, inklusive rak ett färgdrag. Du kan vara mot 98 för en 2 par eller ens K9 eller K8, vilka båda händer som skulle ha viks till en höjning tidigare i handen. Här är ett annat exempel: du höja till 300, och få 1 ringer.

Grytan står på 750 chips (din höjning, din ringer och nuvarande mörkarna) kan du riskera 200 mer marker än innan, men du står att vinna potten många gånger, och det finns fler marker att vinna. Floppen kommer ner K98, mot 1 andra spelare toppar kommer sannolikt att vara bäst handen en stor del av tiden; bara händerna du förlorar alltför är AA, KK, 99, 88, K9, K8, 98 och AK. På grund av din höja din kan utesluta K9 och K8 händerna, och eftersom din motståndare inte kontrahöja du sannolikt huven på dem med AA eller KK är också smal. Som ni kan se, är att höja i denna plats fördelaktigt eftersom det skapar en större pott och begränsar antalet personer du spelar mot. Spela mot mindre människor alltid ökar din chans att vinna och du kan ofta känna dig bekväm med din stora händer. Om din hand är svaga, inte halta, bara vik. Om din hand är stark, sedan höja. Detta kallas spela Tight aggressiv poker och anses ofta vara det bästa sättet att spela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *